Sportmonologen

Recensie "Het Parool over Sportmonologen
"“De Groot bewijst dat er ook mensen zijn die niet één maar twee talenten hebben” ★★★★ Parool"
monoloog compleet NOS

 

‘Sportmonologen’ is een theatervoorstelling van ongeveer 30 minuten bestaande uit twee delen waarbij minimaal 2 voormalig sporters een monoloog over hun leven houden, uiteenlopend van overwinnen tot falen en van grootste prestaties tot diepe teleurstellingen. Sportmonologen biedt sporters een nieuw podium: het toneel.

Zwarte Voeten

Recensie De Theaterkrant over Zwarte Voeten
"“Rory de Groot heeft beslist een uitstekende stijl om een performance te geven; zijn stem is mooi van toon, zijn soepele bewegingen verraden de voetballer.” ★★★ Theaterkrant"
8Weekly over Zwarte Voeten:
"de Groot staat op het puny zijn oude ik achter zich te laten ★★★ 8 Weekly"
Trailer

 

“O, mijn ziel streef niet naar onsterfelijkheid, maar put het veld der mogelijkheden uit.”
In de theatersolo ‘Zwarte Voeten’ staat Albert Camus - filosoof, schrijver, Nobelprijswinnaar én groot voetbaltalent in zijn jonge jaren -centraal. Op fascinerende wijze brengt Rory de Groot een theatrale ode aan deze beroemde schrijver en maakt aan de hand van diens leven en werk voor het oog van zijn publiek onverbloemd de balans voor zichzelf op: wie is Rory de Groot en wat heeft hij de wereld te bieden? 'Zwarte Voeten'i> is een originele voorstelling over toewijding en ambities. Over grenzen en mogelijkheden. Over eenzaamheid en solidariteit. Een inhoudelijk bevlogen toneelsolo waarmee Rory de Groot zich opnieuw als maker en speler onderscheidt.

Hand in Hand

Recensie De Theaterkrant over Hand in Hand
“Sterk debuut van Rory de Groot.”
Trailer

 
Een solovoorstelling van Rory de Groot over zijn vorige leven als profvoetballer bij Feyenoord. Een uniek verhaal over dromen en keuzes maken. Over heimwee en identiteit. Hand in Hand is een ode aan de spelende mens van Huizinga en een confronterende zoektocht naar het antwoord op de vraag: wat is mislukking…?

Unanimisme

 

Een performance-film van Rory de Groot & Aukje Dekker, gemaakt naar aanleiding van hun onderzoeksproject ‘Unanimisme’ bij Huis a/d Werf. Een zes weken lange zoektocht naar de menselijke specificiteit: de verzameling van gemeenschappelijke kenmerken die elk individu in eerste instantie is. ‘Unanimisme’ is de poging van twee mensen tot de ultieme beweging: een beweging vanuit hunzelf naar de ander toe.

“ Wie zichzelf kent in zijn platvloerse alledaagsheid, kent ook de ander: IK ben geboren, net als JIJ.”

SISSY FUZZ

 

Een absurdistische theaterperformance over een man die is ondergedoken voor buitenwereld.Met een breedbeeld-versie van de werkelijkheid en een vloeibare gedachtestroom van alcohol bereidt hij zich geestelijk voor op zijn laatste opstand tegen de zin van het bestaan. Een innerlijke strijd die hij lijkt te verliezen...

“Voor een apocalyps wil ik desnoods wel uit mijn stoel komen, maar voor een revolutie...”

Geschreven en gespeeld door Rory de Groot & Peter Vandemeulebroecke

Achterlanden

RecensieToneel.blog.nl over Rory de Groot in ACHTERLANDEN (NNT): “[…] de passievolle Inboorling, prachtig vertolkt door Rory de Groot, wiens spel opzwepend werkt. […] “
“[…] uitzonderlijk spel van Rory de Groot. […]”
Volkskrant, Vincent Kouters, over Rory de Groot in ACHTERLANDEN(NNT): “[…] De pas als performancekunstenaar afgestudeerde en blanke Rory de Groot imponeert als ‘de neger’. Hij zingt, brult en praat als een agressieve bluesrocker à la Jon Spencer. […]
Filmpje

 

Een absurdistische muziektheatervoorstelling van Ko van den Bosch bij het Noord Nederlands Toneel vol swamprock, mudfunk en psychotrash over clashende culturen in Afrika en de Westerse beschaving. Rory de Groot was in deze voorstelling te zien als performer in de rol van de ‘Inboorling’.

Alice in wonderland

RecensieTelegraaf, Marco Weijers, over Rory de Groot in ALICE IN WONDERLAND (NNT):
“ […]Daarnaast gaan in de bijrollen acteurs als Joris Smit en Rory de Groot aanstekelijk los. […] ”

 

Een absurdistische bewerking van Ko van den Bosch bij het Noord Nederlands Toneel. Een voorstelling die is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lewis Caroll en draait om de vraag: ‘Wat nu als Wonderland niets anders is dan de bizarre, dagelijkse werkelijkheid...?’

Elf Minuten

RecensieTheaterjournaal.nl over Rory de Groot in ELF MINUTEN (NNT):
““ […] De avond wordt aan elkaar gepraat door een goedlachse showmaster (sterke rol van Rory de Groot) die als verbindende en relativerende emulgator de losse delen aan elkaar praat. Alles aan de presentator is nep; vooral zijn glinsterende outfit en zijn nimmer aflatende stralende glimlach. Maar een ding aan hem is oprecht en dat is zijn boodschap.[…] ”
Telegraaf, Esther Kleuver, over Rory de Groot in ELF MINUTEN (NNT):
“[…]De vierde wand wordt doorbroken door een sterke Rory de Groot, die als een soort ceremoniemeester de confrontatie met het publiek aangaat en pijnlijke vragen stelt […]”

 

Een rauwe montagevoorstelling van het Noord Nederlands Toneel, geïnspireerd op het gelijknamige boek van Paulo Coelho, over de achterkant van de prostitutie.

Rory de Groot schreef mee aan de voorstelling en was als comedian te zien als de Master of Ceremonie van de nachtclub op het toneel.

Shtick

Recensie Moose.nl over SHTICK van Rory de Groot&Robert van der Tol:
“ [...]Deze jonge man is Rory de Groot, een jonge acteur die vooral opvalt door zijn prachtige, hypnotiserende basstem, door zijn grappige fysiek en zijn onuitputtelijke onuitputtelijkheid.[…]”
Filmpje

 

Een theatraal concert van Rory de Groot en componist/muzikant Robert van der Tol. Een spoken word-performance over heimwee en identiteit die zich afspeelt op de grens tussen poppodium en toneelvloer.